MENU

Més de 30 Empreses de València participen en EMPRESES CREANT REFUGI

Més de 30 empreses participen el desdejuni-col·loqui Empreses Creant Refugi per a promoure la inclusió de les persones refugiades a València.

(València, 2 de juny de 2022)

El projecte “La Nostra Ciutat el teu Refugi” gestionat per CEAR PV, ACCEM València, i finançat per l’Ajuntament de València, ha organitzat el Desdejuni Col·loqui: Empreses Creant Refugi, en les instal·lacions d’innovació social Las Naves.

Durant el desdejuni-col·loqui s’ha posat en valor la funció social de les empreses per a millorar la inclusió sociolaboral de les persones refugiades en la societat valenciana. “Actualment, existeixen més de 100 milions de persones que es veuen obligades a fugir de les seues llars, i la societat valenciana, està sabent respondre a les necessitats per a oferir una segona oportunitat, gràcies a la coordinació entre Administració pública, el tercer sector i el teixit empresarial” segons va explicar Mercedes Ena, Coordinadora de CEAR a València.

Durant el matí, es va poder conéixer la realitat de les persones refugiades i quines són les característiques socials de les persones que arriben a València, buscant una segona oportunitat, en la qual es va destacar que “és important que les empresa independentment del sector al qual pertanguen adopten un rol proactiu a l’hora de desenvolupar escenaris diversos i inclusius per a totes les persones independentment de gènere, origen, edat, capacitats, educació o perfil professional” Noelia Montagud, Tècnica del projecte La Nostra Ciutat el Teu Refugi.

A més d’això, es van crear dos espais participatius per a compartir bones pràctiques. La primera de les taules, va anar per a destacar col·laboracions en temes d’inclusió laboral, on van participar les empreses Grup Voltereta, Formación Carretonilla i La Llibreta. En ella es va destacar que: la contractació de persones refugiades afig valor a les empreses per tractar-se de persones amb molt de potencial, talent, motivació i compromís cap al treball.

La segona d’elles, va anar per a exposar bones pràctiques en temes de RSE, més específicament en Iniciatives Solidàries. En la taula van participar les empreses Grup ABADIA, FAURECIA i ROLSER. En ella es van exposar les seues experiències de col·laboració amb el sector social, que van des del finançament privat de projectes per a proporcionar eines d’inclusió de les persones refugiades, com ha fet Faurecia; la resposta, des del sector empresarial, a emergències humanitàries com la d’Ucraïna; o, el disseny i execució, a través d’un procés participatiu d’un producte solidari, com ha sigut el Carro Refugi ROLSER.

Empreses Creant Refugi, per a fomentar la cooperació entre les tres potes socials, administració, sector social i l’empresarial, ja que com s’ha demostrat en aquest va espaiar hi ha infinites possibilitats de col·laboració per a crear consciència social i inclusió per a aquelles persones que es veuen obligades a fugir de les seues llars.

CEAR PV

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench