MENU

La FUNDACIÓN LaLiga i CEAR continuen apostant per l’esport com a eina d’inclusió

Per cinqué any consecutiu la FUNDACIÓ LaLliga finança l’equip de fútbol de CEAR a València per a disputar el Campionat Quadrangular Anual entre persones refugiades ateses per diferents ONG’s de València.

El passat 1 de juny, en el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades, es va celebrar a Mislata, València la 16a edició del Campionat Quadrangular de fútbol entre persones refugiades ateses per diferents ONG’s a València.

En la 16é edició del Campionat, van participar els equips de fútbol del CAR, Creu Roja, ACCEM, MPDL, CEPAIM i CEAR, conformats per persones sol·licitants i refugiades ateses per les diferents entitats que, al costat de població civil i acompanyats pels equips tècnic de les entitats, van ser més de 200 persones les que van gaudir de la jornada esportiva, per a celebrar el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

Paral·lelament, es van organitzar activitats esportives dirigides, principalment a menors atesos per les diferents entitats, amb l’objectiu sensibilitzar sobre la importància de l’activitat física per al benestar psicofísic, i afavorir eines d’apoderament social per a la seua inclusió en la societat d’acolliment.

L’esport és una gran eina per a la inclusió social, ja que afavoreix l’autoestima i la motivació de les persones que el practiquen i també exerceix de gran impuls per a la inclusió social ja que, l’esport en equip, com és el futbol, ofereix eines d’aprenentatge cultural i social essencials per a les persones que han hagut de fugir de les seues llars i intenten refer les seues vides en una societat nova.

Per cinqué any consecutiu, FUNDACIÓN LaLiga aposta per promocionar la inclusió de les persones refugiades, a través d’un esport que no entén de fronteres com és el futbol. Gràcies al seu finançament, les persones ateses per CEAR i participants del Quadrangular han comptat amb tot l’equipament i material necessari, tant per als entrenaments, com per a competir en el Campionat Quadrangular.

FUNDACIÓN LaLiga i CEAR porten més de 5 anys treballant i col·laborant de manera conjunta perquè les persones refugiades troben en l’Esport el Refugi que busquen.

CEAR PV

VIEW ALL POSTS