“Entre totes eduquem la convivència” és un projecte de sensibilització en centres educatius sobre la realitat de les persones refugiades, apàtrides i migrants en situació d’exclusió social. Està emmarcat en l’eix de treball de Sensibilització i Convivència intercultural de CEARPV, i de l’Estratègia d’Educació per al Desenvolupament de CEAR. És finançat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.
El seu principal objectiu és conscienciar sobre la realitat de les persones que busquen refugi, refugiades, apàtrides i migrants en els centres educatius amb la finalitat de contribuir a la lluita contra totes les formes d’intolerància, discriminacions i delictes d’odi, especialment aquells motivats per estereotips i prejudicis racistes i xenòfobs.
És necessari promoure el reconeixement de l’alteritat, els drets humans, les llibertats fonamentals de totes les persones i una ciutadania universal. Per a això cal conscienciar i educar, principalment a les persones joves, com a ciutadania i futurs gestors públics, identificant les formes d’intolerància, els seus orígens i manifestacions; oferint eines que afavorisquen el respecte a les diferències i la igualtat de tracte. És important que els i les més joves entenguen els valors inherents als drets humans, els generalitzen i posen en valor conceptes com la solidaritat, per a construir entre totes societats igualitàries.
Es tracta, per tant, de facilitar un espai de reflexió per a generar consciència i canvi d’actituds i comportaments que promoguen la solidaritat, el pensament crític i la transformació social. El projecte s’articula en tres eixos:
- Formació del voluntariat com a agents dinamitzadors, tant en qüestions relacionades amb el dret d’asil com en metodologies d’intervenció a les aules.
- Compilació i elaboració de metodologia específica de sensibilització en centres educatius en funció de nivells i cursos.
- Intervenció a les aules amb estudiants.
Finançat per: