MENU

Entre Totes Eduquem la Convivència. Sensibilització en Centres Educatius


“Entre totes eduquem la convivència” és un projecte de sensibilització en centres educatius sobre la realitat de les persones refugiades, apàtrides i migrants en situació d’exclusió social. Està emmarcat en l’eix de treball de Sensibilització i Convivència intercultural de CEARPV, i de l’Estratègia d’Educació per al Desenvolupament de CEAR. És finançat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

El seu principal objectiu és conscienciar sobre la realitat de les persones que busquen refugi, refugiades, apàtrides i migrants en els centres educatius amb la finalitat de contribuir a la lluita contra totes les formes d’intolerància, discriminacions i delictes d’odi, especialment aquells motivats per estereotips i prejudicis racistes i xenòfobs.

És necessari promoure el reconeixement de l’alteritat, els drets humans, les llibertats fonamentals de totes les persones i una ciutadania universal. Per a això cal conscienciar i educar, principalment a les persones joves, com a ciutadania i futurs gestors públics, identificant les formes d’intolerància, els seus orígens i manifestacions; oferint eines que afavorisquen el respecte a les diferències i la igualtat de tracte. És important que els i les més joves entenguen els valors inherents als drets humans, els generalitzen i posen en valor conceptes com la solidaritat, per a construir entre totes societats igualitàries.

Es tracta, per tant, de facilitar un espai de reflexió per a generar consciència i canvi d’actituds i comportaments que promoguen la solidaritat, el pensament crític i la transformació social. El projecte s’articula en tres eixos:

  • Formació del voluntariat com a agents dinamitzadors, tant en qüestions relacionades amb el dret d’asil com en metodologies d’intervenció a les aules.
  • Compilació i elaboració de metodologia específica de sensibilització en centres educatius en funció de nivells i cursos.
  • Intervenció a les aules amb estudiants.

 

Finançat per:

CatalanSpanishEnglishFrench