MENU
Més de 40 empreses participen en la Jornada de Bones Pràctiques per a promoure la inclusió de les persones refugiades a València.

JORNADA FENT CAMÍ PER A LA INCLUSIÓ

                                                   

 

 

 

El passat 6 de juny, més de 40 empreses van participar en la Jornada de bones pràctiques empresarials amb les persones refugiades «Fent Camí cap a la Inclusió», organitzades per CEAR Vàlencia en les istal·lacions del ADEIT.

Durant les Jornades s’ha posat en valor la funció social de les empreses per a millorar la inclusió sociolaboral de les persones refugiades en la societat valenciana. “Actualment, existeixen més de 110 milions de persones en el món que es veuen obligades a fugir de les seues llars, i la societat valenciana, inclòs el teixit empresarial, és un actor clau per a promoure una inclusió real i » va mencionar Noelia Montagud, Responsable  d’incidència i participació social de CEAR València.

Durant la jornada es va poder assistir a dos espais participatius per a compartir bones pràctiques. La primera de les taules, sobre l’inclusió laboral, on van participar Grupo Monzón, Aedipe i Restaurant Atmosphere . En aquesta taula es va destacar la necessitat de contractació de persones refugiades i migrants com a valor afegit a les empreses per tractar-se de persones amb molt de potencial, talent i motivació.

La segona taula, va exposar bones pràctiques en temes de RSE, més específicament en Iniciatives Solidàries. En aquesta van participar les empreses Atypical Valencia i SAONA. Les dos empreses van fer menció de les seues experiències de col·laboració en la venda de productes solidaries en iniciatives com el Mercadet Solidari de CEAR o el disseny i execució, a través d’un procés participatiu d’una iniciativa gastronòmica emmarcada dins del paraigües del proyecte «Acoge Un Plato», com es va fer amb SAONA durant la campanya de nadal.

 

 

Alba Soler

VIEW ALL POSTS