Aprenentatge de l’Idioma

Persona atesa per CEAR PV en classe de Idiomes

El Servei de Aprenentatge de el Idioma té com a objectiu facilitar l’aprenentatge de les llengües oficials a les persones migrants i refugiades i acompanyar-les durant tot el seu itinerari lingüístic.
La fi última és que les persones que passen pel servei siguen capaços de comunicar-se en les llengües de la societat d’acollida per a poder incorporar-se al mercat laboral ràpidament i aconseguir tindre una vida el més autònoma possible.
Aquest servei ofereix classes de castellà i valencià, del nivell A1 al B2, de alfabetizació i lectoescritura, classes de preparació a la prova de nacionalitat i de reforç escolar a totes les persones refugiades i migrants en general, busca recursos públics i privats per a l’aprenentatge de l’idioma, ajuda amb la tramitació d’inscripcions i matrícules i informa i orienta sobre proves de nivell i certificació.Duu a terme també tallers i activitats culturals i d’oci transversals a l’aprenentatge de la llengua en col·laboració amb altres àrees de CEAR PV. 
Aquest servei és present en totes les oficines de CEAR PV, a València, Cullera i Sueca. De mitjana, passen pel servei un total de 200 persones aproximadament al mes. En aquests moments existeixen quinze grups a València, quatre a Sueca i sis en Cullera del qual s’encarreguen dues tècniques lingüístiques i d’ell també formen part fonamental el voluntariat.
Des del Servei també se supervisen altres projectes de caràcter local relacionats amb l’aprenentatge de l’idioma, com és el projecte “Hablando se entiende la gente”.
Servei Finançat per:

CatalanSpanishEnglishFrench