Cuidanimal: Cuida’t Cuida’l.

Des del servei d’atenció psicològica, hem dissenyat nous projectes, conscients que l’abordatge i l’atenció a la salut mental és una cosa fonamental i necessari per al col·lectiu de persones que atenem. Després de la situació de crisi sociosanitària actual, la manca de xarxes de suport amb la qual normalment es troben en la societat d’acollida, s’ha vist alarmantment agreujada, per la qual cosa la necessitat d’impulsar noves opcions i oportunitats d’interacció s’ha convertit en un dels eixos transversals de la nostra intervenció.

Un d’aquests projectes és el de Cuidanimal. Aquest projecte consta d’una sèrie de tallers, amb periodicitat mensual, durant els quals es realitza un acompanyament individualitzat de la persona a través de diferents activitats grupals en un centre especialitzat en intervenció assistida amb animals. Amb la finalitat de dotar-los de recursos i experiències que nodrisquen el seu procés d’inclusió biopsicosocial.

Les evidències existents sobre la interacció humà-animal i els seus efectes en la nostra salut, indiquen que participar en activitats de contacte amb animals, a més de promoure la capacitat de sentir i de reconnectar amb nosaltres/as mateixos/as, pot ser un camí per a millorar la qualitat de vida i influir en algunes variables com el benestar emocional, la soledat i aïllament social.

Aquesta activitat grupal té com a objectiu, facilitar, a través del contacte i el vincle amb els animals, la reconnexió amb la vida, el món i un/a mateix/a. A través de 5 activitats en les quals participen cadascun/a dels assistents, es treballen habilitats tan essencials com la confiança i el respecte, l’escolta i detecció de necessitats de les persones que ens envolten, la cohesió grupal, i l’autocura.

Us volem presentar les dues primeres d’aquest circuit de 5 activitats:

La primera, “CavallAmic”, durant la qual mitjançant el model de com viuen els cavalls, què mengen, quines cures necessiten i com es comuniquen, treballem una habilitat tan indispensable en el nostre dia a dia, com aprendre a escoltar l’altre.

 

 

 

 

Amb la segona activitat, “EntrenaDog”, a través de la interacció amb els gossos de la Fundació, treballem la importància de valors tan fonamentals per a les relacions interpersonals com el respecte, l’empatia i l’amabilitat. Així com conéixer i experimentar que les relacions són un mitjà tant per a conéixer i connectar amb els/les altres com amb nosaltres/as mateixos/as.

 

 

No volem acabar l’estiu sense presentar-vos la tercera activitat de Cuidanimal: “Junts”.
Aquesta és una activitat a peu a terra, en la qual totes les persones participants tenen l’oportunitat d’interrelacionar-se de manera íntima i conscient amb cavalls en situació de semillibertat. Una activitat per a treballar la confiança i el respecte, mitjançant la qual posem en pràctica que, per a poder establir relacions sanes i satisfactòries, és important que aprenguem a valorar la disponibilitat i l’obertura amb la qual es troben les persones amb les quals pretenem relacionar-nos.
En breu us presentarem la quarta activitat del circuit d’activitats. Continuarem cuidant-los i cuidant-nos, continueu atents 😉

 

Finançat per:

CatalanSpanishEnglishFrench