Àrea Incidència, Participació Social i Voluntariat

Incidència política i social

Desde CEAR PV portem a terme projectes locals i autonòmics d’incidencia política i social en defensa del dret d’asil, i de les persones refugiades, apàtrides i migrants vulnerables. Són diferents els àmbits i els projectes que portem a terme per a la sensibilització social i la incidencia política, entre d’altres, La Nostra Ciutat el teu Refugi, Alça la Veu contra el racisme i la xenofòbia i l’observatori Sense tòpics, el projecte Encontres d’exili i el Programa Valencià de Protecció Integral i d’acollida de Defensores de Drets Humans.

Així mateix, des de l’àrea realitzem campanyes, comunicats i participem en diferents xarxes i plataformes de denuncia de vulneracions de Drets Humans i de defensa dels drets de les persones refugiades, apàtrides i migrants vulnerables.
Amb la incidencia i comunicació a través de mitjans tradicionls i on line, tractem de traslladar el nostre missatge de defensa del dret d’asil i dels drets de les persones refugiades fent èmfasi en la lluita contra les causes que generen el desplaçament forçat i les desigualtats al món.

Algunes Xarxes i plataformes en les que participem són:

Plataforma CIES NO
Mesa d’Entidades de Solidaritat amb els immigrants
Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia
Coordinadora Valenciana d’ONGD
EAPN Comunitat Valenciana ( Xarxa Europea de lluita Contra la Pobresa)
Consell Local d’Immigración i Interculturalidad
Consell de participació ciutadana de la Generalitat Valenciana

Participació Social i Voluntariat

“La participación hace referencia a estar presente en, ser parte de, ser tomando en cuenta por y para, involucrarse, intervenir… Participar es incidir, influir, responsabilizarse…La participación es un proceso que enlaza necesariamente a los sujetos y los grupos; la participación de alguien en algo, relaciona a ese uno con los otros también involucrados”. (Carlos Giménez).

La participació pot entendre’s també com a col·laboració, organització, un procés de desenvolupament individual i grupal, un procés d’autogestió i adquisició de poder. Entre les seues formes d’expressió està el voluntariat.
La participació que promovem des de CEAR PV té entre els seus objectius el foment d’una ciutadania activa, crítica i compromesa amb la construcció d’un món més just i l’afavoriment de la convivència en la diversitat cultural.
El voluntariat de CEAR PV el componen persones que, de manera altruista i solidària, volen intervindre, mitjançant una acció organitzada, enfront de les injustícies i situacions de vulneració, privació de drets o falta d’oportunitats. Participen en totes les àrees de treball, serveis i projectes de l’entitat. La seua gestió i coordinació inclou la informació, formació, incorporació i seguiment.
Si vols formart part de la nostra família no dubtes en posar-te en contacte!
T’esperem!

Trobada Estatal del Voluntariat 2019

CatalanSpanishEnglishFrench