MENU

Projecte PILOTEM

El projecte PILOTEM COMUNITAT VALENCIANA és un estudi de millora de les polítiques públiques que fomenten la inclusió social de les persones que reben l’Ingrés Mínim Vital i/o la Renda Valenciana d’Inclusió i altres persones en risc de vulnerabilitat social.

Està desenvolupat de manera conjunta pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i Entitats del Tercer Sector, i publicat en el BOE el 18 de febrer del 2022. És un projecte d’inclusió social emmarcat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançant-se amb fons del programa NextGeneration UE.

Els objectius principals són avaluar les metodologies d’intervenció en els itineraris d’inclusió sociolaboral per a presentar els seus resultats de bones pràctiques, contribuint a la generació de coneixement de polítiques d’inclusió, perquè la Secretaria d’Objectius i Polítiques d’inclusió i Previsió social puga adoptar les polítiques d’inclusió necessàries per a millorar la taxa d’accés al IMV i/o RVI i incremente la seua efectivitat.

Les persones seleccionades participaran en itineraris d’inclusió social, que seran realitzats per entitats del tercer sector. Cadascun d’aquests itineraris estarà format per dos grups, grup control (GC) i grup tractament (GT), on es realitzaran diferents intervencions.

Després de la finalització del projecte, es compararan els resultats obtinguts per tots dos grups i s’avaluaran per a aprendre sobre l’eficàcia de l’itinerari en la millora de l’acompliment de la situació social de les persones participants. Els resultats de la investigació es publicaran després de la finalització d’aquest.

Activitat finançada per la unió europea-NEXTGENERATION UE

Finançadors Pilotem