MENU

CEAR PV

La Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià , CEAR PV, té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades apàtrides i migrants vulnerables , amb necessitat de protecció internacional i/o en risc d’exclusió social, al mateix temps que treballem per afavorir els processos d’integració social d’aquestes persones al País Valencià.


Des de CEA(R) PV qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

La nostra entitat està inspirada en un profund sentit ètic i per valors com la justícia, la solidaritat, la llibertat i la igualtat. La defensa d’aquests principis constituixen el nostre principal patrimoni, enfortix i impregna totes les nostres actuacions. Són la motivació essencial del nostre treball i existència.

Per aconseguir aquests objectius comptem amb diferents àrees de treball que pretenen donar una resposta global i integral a les dificultats derivades de l’asil el refugi i el fet migratori forçat, a les quals han de fer front les persones refugiades, apàtrides i migrants vulnerables al nostre país.

En les nostres oficines de València i als Centres d’Acollida que disposem a Cullera i Sueca, realitzem l’atenció a les persones refugiades, apàtrides i immigrants vulnerables a través de les diferents àrees de treball que són:

 

 

Als Centres de Migracions comptem amb un espai que facilita als sol•licitants d’asil i apàtrida el tractament adequat a les necessitats específiques que presenten les persones que allí resideixen a causa de la seua situació d’indefensió i vulnerabilitat.

L’objectiu dels Centres d’Acollida és cobrir, amb caràcter temporal, les necessitats d’allotjament, manutenció, coneixement del context i aprenentatge de la llengua, per a facilitar la integració social i laboral de les persones sol•licitants d’asil, refugiades i desplaçades. Des dels CEMI assistim jurídicament als sol•licitants i cobrim les necessitats bàsiques dels residents: allotjament, manutenció,condícia, farmàcia, així com altres necessitats, incloses les formatives.

Advocades, treballadores socials, professores de llengua i cultura, mediadores interculturals, educadores socials i de formació ocupacional, expertes en integració laboral i voluntariat  acompanyem a les persones que atenem en el començament de les seues vides a Espanya. 

CEAR compta, a nivell estatal, amb més de 1900 places d’acollida destinades a l’atenció de persones sol·licitants de protecció internacional i persones en situació d’extrema vulnerabilitat psicològica, física i/o social i que estan distribuïdes en dispositius d’acollida i oficines d’atenció directa, en les següents Comunitats Autònomes: Andalusia, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Euskadi, Navarra, Madrid, Ceuta, MelillaMèrida, Cádiz i Atenes.