MENU

Encontres d’Exili

Des de 2018, CEAR PV ve desenvolupant el projecte “Encontres d’exili” posant en comú i contribuint al (re)coneixement de persones refugiades valencianes per tal de fomentar una cultura de pau, solidaritat i Drets Humans des d’un enfocament de justícia, memòria i reparació.

Mitjançant un procés de recerca i seguint una metodologia d’entrevistes i encontres entre persones refugiades i exiliades, recuperem testimoniatges i donem veu a aquelles persones que van viure l’exili durant la guerra civil espanyola i el franquisme, identificant analogies en les experiències viscudes amb les persones regugiades «d´ahir i avui». Rescatar les memòries compartides permet rememorar el que hem viscut en dècades anteriors, cercar els elements que ens uneixen en l’experiència i aprendre de la nostra història per a trobar factors que ens permeten acollir dignament a les persones refugiades que hui es veuen obligades a fugir dels seus països.

Des de l’inici del projecte s’han generat tres documentals públics que es troben a la página web encontresdexili.org Durant aquest any 2023 s´ha realizat el tercer documental “Encontres d´Exili III”.

El microsite conté un mapa interactiu i material didàctic sobre l’exili, així com fitxes de diversos països i de persones que van tenir algun vincle amb el País Valencià en format de mini biografia.

Vols que projectem el documental al teu barri, poble o entitat?

Contacta’ns al telèfon 96 316 24 77 o a través del correu electrònic: cearpv@cear.es.

Finançat per: