MENU

Encontres d’Exili

encontresdexili.org

Des de el projecte Encontres d’exili, volem mostrar el nostre passat com a societat que va patir la guerra, els bombardejos, l’exili, la dictadura i la repressió. Moltes persones valencianes van ser refugiades, i hagueren de marxar dels seus territoris per guerres, bombardejos, dictadures i/o repressió.

Amb aquest projecte volem posar en comú, en diàleg i contribuir al (re)coneixement de totes aquestes persones i fenòmens és clau per fomentar una cultura de pau, de solidaritat, de Drets Humans, des de un enfocament de justícia, memòria i reparació per contribuir a l’arrelament de les persones refugiades al sentir i conèixer que el seu lloc de fugida, té vincles històrics i emocions personals en alguns punts similars a les seues- i per tendir ponts en un món on creixen els murs físics i simbòlics.

Considerem de vital importància fomentar la igualtat de tracte i empatia, en el moment tan delicat en què es troba Europa per el augment de la xenofòbia, és vital fomentar una societat civil vital que no siga apàtica, individualista i indiferent al sofriment d’uns altres.

Les accions, o millor dit, les inaccions de  alguns estats europeus, estan començant a revertir en l’onada de solidaritat que es va originar a principis de setembre de l’any passat, després de la publicació de la fotografia del xiquet, Aylan, mort a vora mar. D’una banda, està perdent força la predisposició de suport en favor de la població refugiada e immigrant i, de l’altra, estan sorgint actituds de rebuig a l’arribada al nostre país de aquest col·lectiu. De fet, en alguns municipis ja han constatat prejudicis en contra de la població refugiada que podrien degenerar en conflictes de convivència en un futur i discriminacions sistemàtiques contra aquest col·lectiu i, per extensió, contra la població migrant, dificultant la seua inclusió integral. 

Per això mateixa creiem des de CEAR PV, que ara és el moment d’incidir en la memòria històrica i democràtica, en recordar que no fa tant part de la societat valenciana va ser refugiada, i ara ha de demostrar que pot ser una societat de acollida.


Finançat per:                        

CatalanSpanishEnglishFrench