CEAR PV, junt altres entitats, gestionarà el programa de Defensores de DDHH de la Ciutat de València

La Junta de Govern Local ha aprovat el primer programa de Defensoria de Drets Humans per a activar la protecció integral i acollida de defensores i defensors de Drets Humans, defensar els seus drets, i els de les organitzacions de defensa que representen. Així mateix, dins del programa es realitzaran activitats de sensibilització i reconeixement de la labor dels defensors i defensores entre la ciutadania. D’altra banda, el pressupost amb el qual es dota l’acord entre diverses associacions valencianes i la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració és de 24.000 euros.

 

El pla municipal de cooperació establix «el canvi de l’enfocament en la política municipal, centrant-la en un Enfocament Basat en els Drets Humans (EBDH), que suposa orientar la política de cooperació (i les accions donades suport) a l’efectiu compliment dels drets humans com a premissa indissociable del desenvolupament humà que abasta el respecte als drets civils, polítics, econòmics, ambientals, socials, culturals, laborals, de la defensa del territori i dels drets sexuals i reproductius de les dones».

Este projecte de protecció integral i d’acollida de defensores i defensors de drets humans serà gestionat per l’entitat CEAR-PV, en col·laboració amb altres organitzacions valencianes com Atelier, Cedsala, Col·lectiu Sud-Cacarica, Entreiguales-València, Entrepobles, La Kolectiva, Mundubat, Perifèries i Sodepau.

Este Programa de Protecció Temporal té com a objectiu «la selecció, acollida temporal i seguiment al retorn de defensors i defensores de drets humans assegurant la satisfacció de les seues necessitats de subsistència, psicosocials i polític-organitzatives i la seua seguretat; la sensibilització de la ciutadania no solament com a mesura de comunicació sinó també de seguretat i per a eliminar l’estigma; i l’enfortiment de relacions entre associacions, moviments socials i institucions valencianes i espanyoles amb les dels països d’origen».

Este programa ha sigut realitzat arran de que en la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament es va impulsar esta declaració institucional, «reconeixent igualment el destacat treball realitzat fins hui per diferents Programes de Protecció Temporal de Defensores i Defensors de Drets Humans realitzats en coordinació contínua entre institucions i organitzacions socials de l’àmbit de la cooperació i solidaritat internacional». De l’aprovació d’esta moció es va derivar l’estudi per part de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de la implantació d’estos programes a la nostra ciutat.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench