MENU

Inclusió psico-social a través del disseny

El passat 8 de gener diverses persones ateses per CEAR PV, gràcies al compromís de Estudio HyO, van participar en un taller d’expressió artística, dissenyant les seues pròpies camisetes.

Els actuals fluxes migratoris han esdevingut en l’arribada de població jove a territori valencià. Des del Servei d’Atenció Psicològic de CEAR PV es va detectar que aquestes persones eren susceptibles d’intervenció psicoterapèutica per la vulnerabilitat prèvia que va propiciar la seua sol·licitud de protecció internacional, després de la reducció d’oportunitats de socialització i l’aïllament generat per la situació sanitària actual, els cuals han vist agreujada la seua simptomatologia de manera considerable, dificultant això, tant el procés psicoterapèutic com el d’inclusió sociolaboral.

Per tot això, i gràcies a la col·laboració de Estudio HyO, es va realitzar un taller d’expressió artística on es generarà un espai de suport entre els participants, a més de dotar a les joves d’eines d’introspecció i expressió interna plasmant les seues idees en un procés creatiu, amb els beneficis que comporta per a l’autoestima els resultats de tal creació.

Així mateix, estos tallers també persegueixen la visibilització de la població jove i adolescent sol·licitant de protecció internacional, que no sols està exposada a les conseqüències del duel migratori com qualsevol altra/e sol·licitant, sinó que a més, s’enfronta a les particularitats pròpies de la seua etapa vital, com la construcció de la seua identitat adulta i l’alta prevalença i/o risc de desenvolupament de trastorns emocionals i/o mentals.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS