MENU

Acoge Un Plato: l’esdeveniment més solidari del València Culinary festival’22

El passat 9 de juny es va celebrar en el restaurant Alma del Temple el sopar més social del València Culinary Festival amb un menú que no entén de fronteres.

El restaurant Alma del Temple, amb Sara Olmedo al capdavant del seu equip de cuina, va convidar en la 7a edició del festival a Juanjo Salazar, cuiner i persona refugiada acollida per CEAR València. Tots dos van dissenyar un menú de 9 passos, intercalant els plats típics valencians més representants de la cuina de Sara amb plats que rememoren els orígens de Juanjo. D’aquesta manera, el menú degustació dissenyat per a l’ocasió, va fer gaudir als comensals d’un recorregut gastronòmic sense fronteres.

Per a Juanjo, aquest sopar tan especial, va ser una oportunitat més per a transmetre els seus orígens a través de la gastronomia, com bé diu “La meua passió és cuinar, el meu pare em va ensenyar l’amor per la cuina. A través d’ella vaig aprendre a demostrar el meu amor als meus sers estimats, preparant plats tradicionals i receptes especials”. Per circumstàncies de la vida es va veure obligat a fugir del seu país “em va tocar deixar el meu país, la meua família i tot el que coneixia per a començar des de zero a Espanya com a refugiat. CEAR em va donar l’oportunitat d’iniciar una nova vida i poder dedicar-me al que m’apassiona”. Després de passar per alguns dels restaurants més prestigiosos de la ciutat com a Canalla Bistró i Habitual o Quina Restaurant, “Ara em trobe iniciant el meu propi projecte gastronòmic al costat de la meua parella en el barri de Patraix: Juanjo’s House, hamburgueses i cuina d’autor”.

El sopar solidari s’inclou en el marc del projecte de CEAR, “Acoge Un Plato”, l’objectiu del qual és acostar a la societat espanyola la realitat de les persones refugiades a través de la gastronomia, precisament perquè al voltant d’una taula, no existeixen fronteres”. Estrella Galán, directora de CEAR.

Acoge Un Plato, és una iniciativa de CEAR que aborda la migració i el dret d’asil d’una forma positiva, a través d’un element quotidià i universal com és la gastronomia. Les receptes han acompanyat a les persones refugiades en els seus trajectes i els permeten connectar amb les seues històries, al mateix temps que compartir la seua cultura amb la societat que els acull.

CEAR PV

VIEW ALL POSTS