MENU

CEAR PV col·labora en la manifestació del 21 d’abril per inaugurar el Passeig Guillem Agulló de València

  • La manifestació acabarà amb l’acte d’inauguració del Passeig Guillem Agulló del Jardí de Vivers de València
  • ACPV i diferents entitats convoquen la manifestació amb el lema “País Valencià, un país obert” com a resposta a l’emergència d’ideologies d’odi i en defensa de la pluralitat i la diversitat  

CEAR PV col·labora aquest any en Acció Cultural del País Valencià (ACPV), els actes de la Diada del 25 d’Abril, que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril a la ciutat de València, i ho ha fet acompanyat de les entitats amb què ha impulsat la campanya “Un carrer de València per a Guillem Agulló”, i que convoquen també la Diada d’enguany:

-Lambda

-Plataforma contra la Islamofòbia

-Comunitat Israelita de València

-Comissió d’Ajuda al Refugiat CEAR-PV

-Federació Maranatha d’Associacions Gitanes

Ververipén Rroms per la Diversitat

Movimiento contra la Intolerancia

-Calcsicova

Aquestes entitats ens vam unir fa dos anys per a demanar un carrer de València per a Guillem Agulló moguts per una triple motivació:

-Primer, per un reconeixement a un jove assassinat pel feixisme.

-Segon, per un reconeixement, en la persona de Guillem, a totes les víctimes de la intolerància i de les ideologies d’odi i d’exclusió.

-Tercer, per mostrar amb el nostre exemple que la diversitat és un valor positiu que suma, i que és possible treballar junts, per a construir des de la pluralitat.

El procés per aconseguir el posicionament de l’Ajuntament de València ha estat llarg:

  • El 2 de juny de 2016 vam iniciar la campanya presentant per registre d’entrada de l’Ajuntament la petició d’un carrer de la ciutat per a Guillem.

  • El 6 de març de 2017 l’alcalde Joan Ribó va rebre a una delegació de les entitats, per a tractar de la proposta. I se’ns hi va comunicar la intenció de l’equip de govern de dedicar-li no un carrer, sinó un espai urbà cèntric, el passeig central del Jardí de Vivers.

  • El 15 de maig de 2017 es va fer públic que Ajuntament canviaria el nom de 51 carrers de la ciutat i que posaria el nom de Guillem Agulló al Passeig de Vivers.

  • El 22 de març de 2018, finalment, l’Ajuntament acorda formalment el nom del Passeig.

Durant aquest temps altres municipis han decidit posar el nom de Guillem Agulló a carrers, places i espais urbans, entre els quals (i sense pretensió de fer una llista completa i exhaustiva) hi ha –que nosaltres tinguem coneixement- els ajuntaments de

Burjassot, Sallent, Vic, Simat de la Valldigna, Faura, Vinaròs, Molins de Rei, Montesquiu… i està en fase d’estudi a Barcelona i Lleida.

La decisió de posar el nom de Guillem Agulló al Passeig central de Vivers arriba precisament en el 25è aniversari del seu assassinat -molt prop de la Diada del 25 d’Abril-, i en un context especial, d’emergència d’ideologies d’odi i discriminació, a l’Estat espanyol i a Europa, nous populismes excloents que volen negar l’evidència d’una realitat social cada vegada més plural, i que pretenen imposar polítiques de discriminació per raó de llengua, cultura, origen, religió o condició sexual.

Contràriament, ACPV constata la realitat de la creixent diversitat de les nostres societats, la qual l’entenem positivament, perquè ens ensenya els valors del diàleg, el respecte i la voluntat de definició d’espais comuns i de trobada.

Per això, com a acte de reconeixement al jove Guillem, d’afirmació de la pluralitat com un valor positiu i de futur, i del País Valencià com el model de societat que millor recull eixe valor i el fa alhora conviure i crèixer amb la nostra llengua i cultura, hem anunciat avui que hem decidit convocar conjuntament la manifestació de la Diada el proper dissabte 21 d’abril a València, amb el lema “País Valencià, un país obert”.

Un lema que vol expressar que tenim una història i una cultura, que hem estat sempre una societat tradicionalment respectuosa amb la diversitat, i que som un país d’acollida. En aquest sentit, el País Valencià és un model de societat moderna, igualitària, que es reconeix en la seua història i llengua, i que alhora s’enriqueix amb les aportacions i els matissos d’una pluralitat que és riquesa.

La manifestació, que eixirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18h, recorrerà el centre de la ciutat de València, i finalitzarà al Jardí de Vivers, on tindrà lloc la inauguració del Passeig Guillem Agulló, amb un acte especialment dissenyat per a l’ocasió, que comptarà amb música, imatges, i la participació de coneguts i destacats artistes del nostre país.

Volem convidar el poble valencià a continuar apostant pel diàleg i el respecte a la diversitat, i a acompanyar-nos en la manifestació, perquè ara és el moment de dir no a les ideologies de l’odi que ens volen retornar al passat, i dir sí, en veu alta i clara, a la igualtat i el futur. ACPV i les entitats que convoquen enguany la Diada som organitzacions molt diverses, però tot i així hem sabut col·laborar, treballar junts i construir complicitats. La nostra convocatòria, plural i oberta, és l’exemple del món que volem construir, on tothom tinga cabuda i no hi haja espai per a la discriminació per raó de llengua, cultura, origen, religió o condició sexual.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS