Presentació de l’Informe Anual CEAR 2017 “La situació de las persones refugiades a Espanya i Europa”.

  • 20 juny dia mundial de les persones refugiades, presentació de l’Informe Anual CEAR 2017 “La situació de las persones refugiades a Espanya i Europa”.
  • Será a les 19h en la Sala de la Muralla al Col·legi Major Rector Peset.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades que es celebra el proper dimarts 20 de juny, la Comissió d’Ajuda al Refugiat (CEAR-PV) un any més presentarà el seu Informe Anual 2017 “La situació de las persones refugiades a Espanya i a Europa”


En aquest quinzé informe de CEAR, s’analitzen les xifres històriques de sol·licituds d’asil i s’explicarà el perquè de l’alt número de concessións de Protecció Internacional, les dades seran comparades per països, nacionalitat i gènere. El document, també analitza el fenomen del desplaçament forçat de persones al món i l’arribada d’aquestes a la Unió Europea, a l’Estat espanyol i al País Valencià, on CEAR PV compta amb places d’acollida, serveis jurídics i d’inclusió per a les persones refugiades.

Alguns altres temes que s’aborden a l’informe són les dificultats en l’accés al procediment d’asil a les fronteres com a barrera no física, la preocupant situació a la frontera sud concretament a Ceuta i Melilla, la situació als CIE, així com el cas de les persones que arriben com a polissons a les costes valencianes. Així mateix analitza el sistema d’acollida i inclusió (vivenda i treball) i l’evolució del tractament informatiu que se li dóna al fenomen de l’asil i a les persones refugiades.

Davant l’actual situació, CEAR PV aporta informació clau del lent procés de reubicació i reassentament de persones refugiades, dels retrocessos de la política Comunitària en matèria d’asil i proposa un Pacte d’Estat pel Dret d’Asil amb millores en el marc legislatiu, d’accés a la Protecció Internacional, en l’acollida i la inclusió de les persones refugiades.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench