MENU

Escola Valenciana recapta més de 8.000€ en la campanya solidària destinada a la CEAR-PV

• La dramàtica situació que viuen les persones refugiades ha centrat per segon any la campanya solidària d’Escola Valenciana.

La novena campanya de sensibilització ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’ ha recaptat un fons de 8.172,28€ gràcies al compromís de les escoles en el foment de l’ajuda humanitària. Els donatius de l’alumnat ajudaran les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen una vida millor al País Valencià.

Amb la iniciativa de conscienciació social ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’, CEA(R) PV, a través d’Escola Valenciana, ha posat a l’abast dels centres educatius recursos didàctics per a treballar a l’aula les formes de persecució i vulneracions de drets humans, així com la necessitat de protecció.

L’estudiantat ha pogut empatitzar amb la realitat i les dificultats que les poblacions refugiades troben quan arriben al País Valencià. «Un dels nostres treballs ha de ser implicar el conjunt de la comunitat educativa en el concepte de solidaritat. Enguany, hem utilitzat una unitat didàctica per poder fer visible en què consisteix ser refugiat i desmuntar els prototips que ofereixen determinats mitjans de comunicació. El problema és molt greu: la realitat és que milers i milers de persones diàriament estan abocant-se a una possible mort. Gràcies a entitats com CEA(R) PV, això se supleix, tot i que hauria de ser una cosa que hauria de tindre la comunitat internacional com a propi», segons ha exposat Àngel Martí.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha col·laborat en aquesta edició. El conseller Manuel Alcaraz ha estat present en el lliurament del xec a CEA(R) PV i ha agraït a Escola Valenciana i a CEA(R) PV: «l’esforç continuat que estan fent. La Conselleria també està fent un enorme esforç de revitalització de la cooperació valenciana. Ens sentim orgullosos d’iniciatives com aquestes que vénen de la societat civil: tenim l’obligació moral de fer tot allò que puguem. On hi ha un refugiat és on hi ha un tros de frontera, de concertina, de reixat.»

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench