‘Encén refugi’ per als desplaçats forçosos a causa del model energètic

L’empresa social Ecooo especialitzada en transició energètica ciutadana al costat de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) ha presentat la iniciativa ‘Encén Refugi” amb la qual alerten sobre el “alarmant creixement” dels desplaçaments forçosos a causa de l’actual model energètic, al mateix temps que ofereixen la possibilitat d’invertir en una planta d’energia solar.

 

D’aquesta manera, ambdues entitats engeguen una iniciativa amb la finalitat de reduir les emissions contaminants com una forma d’evitar aquest èxode global, mostrant a més la relació que existeix entre els problemes mediambientals i la crisi humanitària que suposa l’augment dels desplaçaments forçosos.

Els organismes internacionals calculen que des de 2008 cada any 21’5 milions de persones haurien hagut d’abandonar les seues llars, dins del seu país o a l’estranger, per causes relacionades amb el clima.

 

Cada any 21’5 milions de persones haurien abandonat les seues llars per causes climàtiques

 

“En les nostres mans està revertir aquest procés que tant danys humans i mediambientals està causant al llarg de tot el planeta, però per a açò és necessari prendre mesures urgents per a canviar la nostra manera d’obtenir i consumir energia”, va afirmar Estrella Galán, secretària general de CEAR.

 

 

Des de CEAR i Ecooo adverteixen que l’energia no solament està darrere de les sequeres, inundacions, o huracans vinculats al canvi climàtic, sinó que a més causa desplaçaments a causa dels conflictes armats que afloren per la pugna de matèries primeres, per la construcció de grans infraestructures així com per la contaminació de grans zones.

 

“No podem tancar els ulls davant aquesta nova realitat que no és un perill futur, sinó un problema avui per a milions de persones de llarg a llarg del planeta. Hem de ser conscients que segons la manera en què consumim energia estarem afavorint que altres persones hagen d’abandonar les seues llars o no”, va alertar la co-directora de cooo, Cote Romero.

 

UNA INVERSIÓ RENDIBLE I RESPONSABLE

La iniciativa de Ecooo i CEAR consisteix a convidar a la societat és realitzar una inversió “tan rendible com a responsable”, amb participacions a partir de 100€ en el finançament d’una instal·lació fotovoltaica comunitària. D’aquesta forma, les persones participants es convertiran en productores d’energia renovable, la seua inversió els reportarà ingressos durant 23 anys amb un 4’5% de rendibilitat, al mateix temps que un 9% dels beneficis que s’obtinguen amb la venda d’electricitat serviran per a recolzar la labor de CEAR en l’acolliment de persones refugiades que són víctimes directes de l’actual model de consum energètic.

 

La planta fotovoltaica que serà socialitzada a través de les participacions obtingudes amb “Encén Refugi” està situada en la localitat madrilenya de Loeches i compta amb una potència nominal de 20 kW. La seua estimació d’energia produïda és de 32.400 kW a l’any, la qual cosa suposa una estimació d’emissions evitades de 26 tones de CO2 a l’any.

 

CONEIX LA CAMPANYA EN LA WEB WWW.ENCIENDEREFUGIO.ORG.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench