MENU

Taller de Pa Mediterrani amb Jesús Machí i Toni Bouarfa

Dijous que ve 7 de febrer, en l’Obrador del Forn de Sant Bartolomé, se celebrarà el primer taller presencial de Pa Mediterrani, a càrrec del mestre forner Jesús Machí i Toni Bouarfa refugiat i cuiner d’un dels Centres d’Acolliment de CEAR.

València 24 de març de 2022 – La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) presenta el primer dels seus pròxims tallers en el marc de la Iniciativa “Acoge un Plato” a València, una iniciativa que va començar en 2018 amb l’objectiu d’afavorir la inclusió de les persones refugiades a través de la gastronomia 
 
Els tallers de “Acoge un Plato”, que van arribar per primera vegada a València a l’estiu del 2020, s’imparteixen per cuiners i cuineres, i persones refugiades acollides per CEAR, que són les responsables d’elaborar juntament amb els participants, receptes tradicionals dels seus països d’origen acompanyades de professionals del sector.   
 
Taller Solidari de Pa Mediterrani en l’Obrador de Sant Bartolomé el 7 d’abril   
 
El primer d’aquests tallers en aquest 2022 estarà dedicat a l’aliment més comú que tenim en les nostres taules: el pa, a càrrec del mestre forner Jesús Machí i Toni Bouarfa cuiner i refugiat atés per CEAR. Serà el pròxim 7 d’abril, a les 17h en l’Obrador del Forn de Sant Bartolomé a València. En aquesta ocasió, el mestre Jesús Machí ens ensenyarà els secrets d’una bona farina i massa per a elaborar un #pandeverdad, alhora que al costat de Toni Bouarfa descobrirem que l’essència de la mediterranietat es pot palpar entre les similituds de pans a una i una altra riba de la mar, elaborant un pa integral, un altre de massa mare i un pa típic marroquí.   
 
Jesús Machí és un gran mestre forner, sap d’on ve i no perd les seues arrels. De família vinculada a la fleca, no ha deixat de treballar per a innovar i millorar les seues elaboracions. Tot i que la massa mare no estava de moda, ell ja la usava com a ingredient bàsic en els seus enfornats. Actualment, lidera el Forn Sant Bartolomé en el barri de Russafa i compta amb dues sucursals més, a més de proveir, del millor pa, als restaurants més selectes de la ciutat 
 
Toni va aprendre a cuinar de la de la seua iaia, el seu suport incondicional des que era xicotet, l’olor que desprén una bona cuina sempre li recorda a ella. Quan el 2015 va haver de fugir del Marroc va ser acollit en CEAR Màlaga, on es va poder formar en la seua passió: la cuina. Ara és part de l’equip de cuina en CEAR València.   
 
Aquesta primera trobada, que arranca a les 17.00, serà el primer d’una gran llista d’activitats de la Iniciativa “Acoge Un Plato”, amb el qual ens agradaria que cada dia s’unires més professionals del sector i societat civil, per a alçar espàtules i proclamar que “les receptes no entenen de fronteres, Acoge Un Plato”.   
 
Les persones interessades podran reservar una de les dotze places d’aquest taller ACÍ.
 

CEAR PV

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench