MENU

Salah Mohammed Salah parla a València del futur de les persones refugiades palestines

L’històric activista palestí Salah Mohammed Salah va tocar diversos temes en la seua visita al acte organitzat per CEAR País Valencià a Ca Revolta el passat 25 de juny.

Salah va denunciar l’abandonament al qual s’ha vist sotmès el poble palestí i la falta de compliment dels tractats internacionals i dels drets humans relacionats amb les persones refugiades i desplaçades.

Salah va remarcar l’importància de la conferència de Bahrain, on afirma que EEUU presentava una proposta que es fonamenta en la renúncia dels palestins al dret al retorn a la seua terra i la seua integració en els països d’acollida. També va mostrar la seua preocupació per la situació de les persones refugiades a tot el món.

També va parlar de l’actualitat del conflicte causat per l’ocupació d’Israel i l’incompliment dels tractats internacionals “No tan sols no s’ha creat l’estat palestí, Israel ha imposat per llei d’un estat jueu, un estat racialitzat i de dret jueu, tan sols donant drets fonamentals i socials a ells, deixant als palestins fora de tot això, ni tan sols dret a vot” i sobre l’apartheid “No va poder sobreviure l’estat d’apartheid, no ho va fer a Sud-àfrica, ni a Argelia, no ho farà a Palestina, però cal el suport, encara que siga moral, d’altres pobles del món” on va apel·lar a una visió positiva als moviments de boicot.

Salah Mohammed Salah ha sigut membre i fundador del Front Popular per la Lliberació de Palestina (FPLP) i membre del Consell Nacional Palestí (CNP), premiat per CEAR per la Defensa del Dret al Asil i Solidaritat amb les persones refugiades.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench