MENU

La Fiscalia de delictes d’Odi de València obri diligències d’investigació per un atac a la seu de CEAR-PV

La Comissió d’Ajuda al Refugiat al País Valencià (CEAR-PV) va patir el primer cap de setmana de juliol un nou atac a la seua seu al barri de Nou Moles de València. La placa amb el logo i el nom de l’entitat que es troba a la porta del local va aparéixer pintada amb esprai de color negre. Des de CEAR-PV, entenem que aquests fets poden constituir un atac no sols contra el mobiliari de la nostra entitat sinó contra la nostra ONG d’ajuda a les persones refugiades, amb un clar motiu ideològic, ètnic, i/o nacional, de manera que podria ser qualificat l’acte de delicte d’odi contra les persones refugiades i les entitats que les ajudem.

CEAR-PV acull i atén diàriament a decenes de persones refugiades, entre d’altres algunes de les que arribaden amb l’Aquarius, on estiguérem en la recepció i ara en l’acollida i proces d’inclusió d’aquestes. Aquest fet que va generar una atenció mediàtica important, i al voltant d’aquest esdeveniment s’ha intensificat l’emissió de notícies falses, rumors i campanyes racistes i xenòfobes tant contra les persones refugiades com contra les entitats i institucions que treballem en l’acollida d’aquestes persones.

L’entitat va denunciar l’atac a la seua seu, i ahir 18 de juliol hem rebut notificació per part de la Fiscalia de València, comunicant l’apertura de Diligències d’investigació i tutela penal d’igualtat i contra la discriminació.

Volem recordar que en el passat la nostra entitat ja va ser atacada en diferents ocasions, inclús amb artefactes explosius, que en una vegada varen provocar el trencament dels vidres de la façana puguent, en dita ocasió, hi havia gent dins esperant ser atesa. Aquests atacs en el seu moment varen ser investigats però no es va saber de la seua autoria, esperem que en aquesta ocasió es puga averiguar quin grup o quina persona ha estat l’autora.

Aquestes darreres setmanes, a més, la ciutat de València ha tornat a ser escenari d’altres atacs reivindicats per l’extrema dreta, com els que han patit la Facultat de Psicologia, la seu de Lambda, el grup polític Compromís, o l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Davant aquests fets, CEAR-PV vol també solidaritzar-se amb aquestes entitats i manifestar la seua preocupació per l’increment de la violència feixista, de la qual totes i tots podem ser víctimes.

Contacte: jaume.dura@cear.es// violeta.brull@cear.es // 669707065

Alba Soler

VIEW ALL POSTS