MENU

Informe Anual i Resum Excutiu 2017

El passat 20 de Juny presentarem a València  l’informe anual de CEAR en aquest quinzé informe , s’analitzen les xifres històriques de sol·licituds d’asil i s’explicarà el perquè de l’alt número de concessións de Protecció Internacional, les dades seran comparades per països, nacionalitat i gènere. El document, també analitza el fenomen del desplaçament forçat de persones al món i l’arribada d’aquestes a la Unió Europea, a l’Estat espanyol i al País Valencià, on CEAR PV compta amb places d’acollida, serveis jurídics i d’inclusió per a les persones refugiades.

Espanya va rebre 15.755 sol·licituds d’asil en 2016. Açò suposa 1 per cada 3.000 habitants. i poc més del 1% de les peticions d’asil de la UE i al País Valencià en el 2016 es van rebre mes de 1367 sol·licituds d’asil, sent a València més d’1.013, a Castelló 74 i a Alacant 280. A aquestes 1367 sol·licituds cal sumar les que es van realitzar en els CIE’s que van arribar a sumar 167.

Alguns altres temes que s’aborden a l’informe són les dificultats en l’accés al procediment d’asil a les fronteres com a barrera no física, la preocupant situació a la frontera sud concretament a Ceuta i Melilla, la situació als CIE, així com el cas de les persones que arriben com a polissons a les costes valencianes. Així mateix analitza el sistema d’acollida i inclusió (vivenda i treball) i l’evolució del tractament informatiu que se li dóna al fenomen de l’asil i a les persones refugiades.

Davant l’actual situació, CEAR PV aporta informació clau del lent procés de reubicació i reassentament de persones refugiades, dels retrocessos de la política Comunitària en matèria d’asil i proposa un Pacte d’Estat pel Dret d’Asil amb millores en el marc legislatiu, d’accés a la Protecció Internacional, en l’acollida i la inclusió de les persones refugiades.

Us deixem ací el resumeix executiu –>

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench