MENU

CEAR PV es va unir a les mobilitzacions pel clima

El passat 27 de setembre, l’equip de CEAR al País Valencià es va unir a la Vaga Mundial pel Clima per a defensar el futur de moltes persones que es veuen obligades a desplaçar-se i  fugir de manera forçada per motius ambientals i climàtics.

Més de 300 organitzacions, entre elles CEAR, ens vam adherir al manifest que es va publicar el passat mes de juliol en defensa d’un planeta viu i d’un món més just. Una vaga que tenia per objectiu exigir als governs mesures efectives davant d’aquesta emergència climàtica.

Des de fa dècades la comunitat científica ja ve alertant del deteriorament d’un gran número d’ecosistemes i del canvi climàtic que necessiten una resposta ràpida i contundent davant d’aquesta emergència climàtica, ecològica i humana.

En els últims anys, les xifres de persones desplaçades de manera forçosa per motius mediambientals ha augmentat d’una manera alarmant. L’impacte del canvi climàtic i la degradació mediambiental conseqüència dels models de desenvolupament extractius basats en l’explotació dels recursos naturals, el model de consum globalitzat i la proliferació de megaprojectes d’empreses transnacionals ha obligat cada vegada a més persones a abandonar les seues llars de manera forçosa. Aquesta situació està provocant un nou fenomen a escala internacional: els desplaçaments forçosos de població per motius mediambientals.

El passat 27 de setembre va ser la primera crida, però en les pròximes setmanes es demanarà el suport individual d’aquelles persones que vulguen sumar-se a l’exigència d’adoptar col·lectivament les mesures necessàries per a afrontar la crisi ecològica i social actual.

CEAR PV

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench