MENU

El Col·legi de Metges de València aborda la seguretat i necessitats dels cooperants en accions humanitàries.

  • Les IV Jornades de Cooperació van comptar amb la participació de més de 200 mèdics cooperants, l’administració i les ONG,s

El Col·legi de Metges de València ha celebrat les IV Jornades de Cooperació i Acció Social Sanitària on professionals mèdics cooperants, l’administració i les ONG’s han posat en comú els reptes, dificultats i necessitats en labors humanitàries.

La conferència inaugural va estar a càrrec de la delegada de missions de Creu Roja, Dra. Marta Trayner, qui va exposar la realitat de l’atenció mèdica en la crisi humanitària del Mediterrani. En aqueix sentit, la Dra. Trayner va explicar la labor dels metges en aquest escenari “realitzem l’activitat pròpia d’un hospital ,atenem traumatismes, patologies cròniques, problemes de salut mental derivades de l’estrès que provoca jugar-se la vida en el mar”. A més, va expressar la necessitat de l’ajuda i el compromís governamental per a posar fi aquesta dramàtica situació.

Les principals ONG´s bolcades en el desenvolupament de la cooperació mèdica van estar presents tant en les ponències de les jornades com en els stands habilitats per a prestar informació als metges interessats. Entre elles, Metges del Món, Metges Sense Fronteres, Surg for All, Creu Roja, Comisió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Casa Caridad i Amics del Pare Berenguer entre unes altres van voler formar part d’aquesta iniciativa d’ajuda al cooperant.

14976116_10211220421452183_1475778177_o 14976185_10211220422612212_310868687_o


El Colegio de Médicos de Valencia aborda la seguridad y necesidades de los cooperantes en acciones humanitarias.

  • Las IV Jornadas de Cooperación contaron con la participación de más de 200 médicos cooperantes, la administración y las ONG,s

El Colegio de Médicos de Valencia ha celebrado las IV Jornadas de Cooperación y Acción Social Sanitaria donde profesionales médicos cooperantes, la administración y las ONG’s han puesto en común los retos, dificultades y necesidades en labores humanitarias. 

El Ilustre Colegio Oficial de Médicos de Valencia (ICOMV) detalla que la conferencia inaugural estuvo a cargo de la delegada de misiones de Cruz Roja, Dra. Marta Trayner, quien expuso la realidad de la atención médica en la crisis humanitaria del Mediterráneo. En ese sentido, la Dra. Trayner explicó la labor de los médicos en este escenario “realizamos la actividad propia de un hospital ,atendemos traumatismos, patologías crónicas descompensadas y problemas de salud mental derivadas del estrés que provoca jugarse la vida en el mar”. Además, reivindico la necesidad de la ayuda y el compromiso gubernamental para mitigar esta dramática situación.

Las principales ONG´s volcadas en el desarrollo de la cooperación médica estuvieron presentes tanto en las ponencias de las jornadas como en los stands habilitados para prestar información a los médicos interesados. Entre ellas, Médicos del Mundo, Médicos Sin Fronteras, Surg for All, Cruz Roja, Comisió d’Ajuda al Refugiat, Casa Caridad y Amigos del Padre Berenguer entre otras quisieron formar parte de esta iniciativa de ayuda al cooperante.

 

Alba Soler

VIEW ALL POSTS