MENU

Persones Refugiades rapegen en temps de COVID-19

Persones refugiades ateses per CEAR València participen en l’elaboració de “Tiempos difíciles” per a explicar la seua història en temps de COVID-19.

El Videoclip s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de Versarte.org, JR Produccions, Timat Produccions, Pexels, Mix Kit i Pixabay.

València a 21 d’octubre de 2020

En aquest moment existeixen més de 79,5 milions de persones que viuen forçosament lluny de la seua llar per guerres, violència i greus violacions dels seus drets fonamentals. T’imagines haver viscut el confinament lluny de la teua llar, família i amics? Les persones sol·licitants d’asil ateses per CEAR ho han viscut!

Totes les persones, d’una manera o una altra, hem tingut la necessitat d’expressar els nostres sentiments i les nostres vivències durant el confinament: escrivint, dibuixant, cridant. Les persones refugiades ateses per CEAR València, ho han volgut expressar component un rap de manera col·lectiva.

L’objectiu d’aquest projecte ha sigut visibilitzar la població jove i adolescent sol·licitant de protecció internacional, que no sols està exposada a les conseqüències del duel migratori com qualsevol altre sol·licitant, sinó que, a més, s’enfronta a les particularitats pròpies de la seua etapa vital, com la construcció de la seua identitat adulta i l’alta prevalença i risc de desenvolupament de trastorns emocionals i/o mentals. Sent per això de gran rellevància l’avaluació i supervisió de la seua salut psicosocial amb la finalitat de previndre i detectar.

Així mateix, a través de l’activitat es va aconseguir generar un espai per a crear xarxa entre els joves participants en el programa que, per la situació sanitària actual, en la major part dels casos, es troben sense escolaritzar i en un món d’adults amb escasses ocasions per a socialitzar-se amb els seus iguals.

El projecte va plasmar a través d’un taller de Rap grupal realitzat a mitjan agost. Durant aquestes jornades es va crear una cançó escrita per a després cantar-la i gravar un videoclip amb ella.

Gràcies a la col·laboració de Versarte.org, JR Produccions, Timat Produccions, Pexels, Mix Kit i Pixabay les persones que atenem en CEAR València han pogut participar d’una iniciativa de trobada i de treball de valors a través de la música.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS