MENU

LGTBI+: Espai de suport mutu i cooperació

Les persones LGTBI+ que sol·liciten protecció internacional al nostre país, provenen de societats, contextos i famílies en les quals són altament marginades. Tant la violència patida com l’ostracisme comunitari pot comportar la pèrdua tant de recursos i estratègies d’afrontament com de suport de la gent més estimada i pròxima, generant un impacte aclaparador en la salut mental de les persones que el pateixen.

En el nostre dia a dia, amb freqüència ens trobem amb persones LGTBI+ que bé per les ferides que arrosseguen a causa de la seua història prèvia, o bé per la falta d’entorns segurs en els quals poder exposar-se i compartir-se, pateixen d’una acusada tendència a la falta de contacte físic i fins i tot a l’aïllament social.

Amb la intenció de pal·liar aquesta situació, sorgeix el grup “Espai de suport mutu i cooperació”, a través del qual es pretén facilitar i enfortir els processos de reconstrucció emocional de les persones LGTBI+ que atenem en CEAR-PV, així com l’assimilació de la societat d’acolliment com un entorn segur.

Un espai de trobada terapèutica on la forma d’expressivitat va més enllà de l’idioma parlat, en el qual les persones participants són les que dinamitzen i gestionen el contingut de les seues trobades en funció de les seues necessitats, i on la igualtat, horitzontalitat i la llibertat d’expressió, es plantegen com a eixos centrals per al seu desenvolupament.

Vetlant pel respecte i consideració de les normes grupals prèviament establides i pactades per totes les persones integrants del grup, i fomentant la reconstrucció de l’autoestima, l’autonomia i apoderament a través de la confiança necessària per a expressar i transformar el dolor, les dificultats i la violència en potencialitats.

Una iniciativa de l’equip psicosocial de CEAR València.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench