MENU

La Universitat col·laborarà amb CEAR en sensibilització sobre refugiats.

La Universitat de València i la Comissió d’Ajuda al Refugiat (CEAR-PV) han signat un conveni de col·laboració per a treballar conjuntament en matèria de sensibilització i suport a les persones refugiades. La institució acadèmica ha realitzat una primera acció en lliurar els 3.000 euros de la recaptació del Passeig Saludable a l’ONG. Per la seua banda, CEAR ha entregat un certificat de reconeixement d’aquesta entitat al compromís de la Universitat per aquesta col·laboració.

 ramon-lopez-amparo-perez-jaume-dura-cear-02-1

El vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa Ramon López i el coordinador territorial de CEAR-PV, Jaume Durà, han firmat un conveni de col·laboració que permetrà realitzar diferents accions en el si de la Universitat per a sensibilitzar a la comunitat universitària pel que fa als refugiats. En l’acte també ha participat la directora del Servei Extensió Universitària, Amparo Pérez.

14459867_10210857284333982_1194663735_n

En paraules de Ramon López “volem evitar que la problemàtica que estan patint les persones refugiades desaparega de la nostra vista o consciència quan la situació continua sent greu i ajudar en el que ens siga possible”. Per al vicerector la comunitat universitària és una de les més solidàries i actives i així ho demostra l’esperit amb el qual 1.300 persones van participar en el Passeig Saludable. “És una activitat en el marc de la Nau Gran amb un triple objectiu: ser sostenible, saludable i solidària”, i recorda que la recaptació s’ha destinat a les persones que més ho necessiten.

_ml00516

La signatura del conveni s’ha subscrit aquets dimarts en la Universitat de València. Durant l’acte, Jaume Durà ha entregat a Ramón López un certificat de reconeixement d’aquesta entitat al compromís de la Universitat. El coordinador territorial també ha destacat que la situació continua sent greu. Enguany 500 persones han sigut reubicades o quan hi ha hagut més de 1.000 sol·licituds d’asil a la Comunitat Valenciana. Jaume Durà ha explicat que “l’objectiu és aconseguir les vies legals i segures per a l’arribada de persones refugiades. Quan es tanquen les portes de les ambaixades els refugiats cauen en mans de les màfies. Això es pot evitar, igual que es poden evitar les morts de la Mediterrània”. Amb aquesta situació tant la Universitat com l’ONG han manifestat el seu compromís per realitzar campanyes de sensibilització entre la comunitat universitària, especialment entre l’estudiantat.

D’altra banda, el president de CEAR Espanya, Carlos Berzosa, oferirà el pròxim 25 d’octubre la conferència ‘Refugiats: Crisi de valors de la Unió Europea’. Serà a les 18 hores en la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench