MENU

Ciutat Vella i Viva llança la campanya «La teua Il·lusió, el seu Nou Inici» solidària amb CEAR PV

Els 50 comerços que se sumen a la iniciativa per a recaptar fons que destinaran a CEAR

El col·lectiu Ciutat Vella i Viva, integrat per associacions de veïns comerciants i hostalers del centre històric de València, ha posat en marxa la campanya de suport a les persones refugiades «La teua il·lusió, el seu nou inici». Una iniciativa solidària, que estarà activa fins al pròxim 28 de febrer, en la qual es participaran un total de 50 establiments, entre comerços i pimes de l’oci i de la cultura del centre històric de la ciutat.

Cada local tindrà en el seu interior una guardiola petitòria per a la recaptació de fons, i els diners anirà destinat per a donar suport a la labor que desenvolupa la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat a València (CEAR). Aquesta ONG defensa i promou els Drets Humans i el desenvolupament integral de les persones refugiades, apàtrides i migrants en situació de vulnerabilitat, que fugen dels seus països com a conseqüència de conflictes bèl·lics o de violacions de drets i aconsegueixen arribar per a sol·licitar protecció internacional. En xifres, CEAR València compta al voltant de 300 places d’acolliment permanent, per les quals passen unes 1.000 persones refugiades a l’any.

En aquest context, Ciutat Vella i Viva, «dins del seu compromís social pel barri i per les causes solidàries», s’ha mobilitzat i vol posar «el seu gra d’arena» en el treball que realitza CEAR. El seu portaveu, Gemma Piqué, ha remarcat la importància d’aquesta iniciativa per a, en primer lloc, donar visibilitat a un problema que és de tots: la presa de consciència i la responsabilitat que tenim d’intentar derrocar els murs i prejudicis i convertir-los en ponts d’acostament. En aquest cas, cap a les persones que han aconseguit salvar la vida i arribar a la nostra ciutat, als nostres barris.

Així mateix, ha recordat que des de Ciutat Vella i Viva són conscients del sofriment d’aquestes persones; i encara mantenen viu el record de molts dels veïns d’aquest districte i de València que, en el seu moment (durant la guerra civil, la postguerra i la dictadura), van haver d’abandonar la ciutat per força.

Per part seua, Alba Soler, responsable de Marketing i Desenvolupament, ha agraït la implicació i suport de Ciutat Vella i Viva. En aquest sentit, ha subratllat que amb els fons recaptats, gràcies a la implicació del barri i la ciutadania, es contribuirà a l’acolliment i inclusió de les persones que atén CEAR cada dia; també a l’impuls de les campanyes que des de l’àrea d’incidència s’elaboren per part de l’entitat. Tot això, ha remarcat, amb l’objectiu de col·laborar en la transformació cap a una societat valenciana acollidora i crítica.

En l’acte, també ha estat present la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, qui ha manifestat la seua satisfacció i la del govern municipal per la iniciativa. L’edil ha destacat la visibilització i la coresponsabilitat d’aquest projecte. «Un exemple de treball en els valors de solidaritat, i del valor de la seua translació al carrer i a les persones. València no pot perdre el rumb, que ha fet d’aquesta una ciutat d’acolliment, un espai de llibertat i futur pel qual totes les persones hem d’estar implicades», ha subratllat.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS