MENU

CEAR PV colabora en el projecte teatral Erasmus Scene

  • El pròxim espectacle del projecte teatral de la Universitat de València, Escena Eramus, inclourà persones refugiades en el repartiment. Aquest matí s’ha celebrat al Centre Cultural La Nau una trobada entre els responsables d’aquest projecte per part de la Universitat de València, així com de la delegació de CEAR PV.

 

Aquesta activitat ha estat possible gràcies al fet que el projecte Escena Erasmus, amb seu a la Universitat de València i en què participen estudiants Erasmus, ha estat distingit en l’última convocatòria d’ajudes del programa Erasmus+ de la Unió Europea. Això permetrà a més que aquesta acció, Erasmus+ Scene Network, liderada des de València per la Fundació General de la Universitat de València, també es porte a cap a les universitats de Pàdua (Itàlia) i  Marburg (Alemanya), sòcies del projecte.

 

 

A través d’aquesta col·laboració entre la Universitat de València i CEAR, un grup de persones refugiades formarà part del repartiment d’actors d’Escena Erasmus al llarg d’aquest curs acadèmic. A partir del novembre començarà el taller de formació actoral juntament amb els estudiants de la Universitat de València i els estudiants Erasmus seleccionats en aquesta convocatòria. El grup Escena Erasmus d’enguany culminarà la seua formació amb un espectacle final que serà representat en diferents llocs, entre els quals els de la Gira de les Petites Europes, que visitarà l’estiu que ve diverses localitats valencianes.

 

D’aquesta manera, gràcies a aquesta ajuda europea, el grup d’Escena Erasmus encara serà més divers enguany. Si fins ara conformaven el grup estudiants Erasmus i estudiants de la Universitat de València, ara se’ls uniran actors refugiats i immigrants. Tots aprendran idiomes, usant el teatre com a vehicle d’intercanvi. I aquesta acció no solament es farà a València sinó que es portarà a les seus d’Alemanya i Itàlia.

A la reunió d’aquest matí han assistit el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; el responsable de CEAR València, Jaume Durà; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i dos dels coordinadors d’Escena Erasmus, Daniel Tormo i Anna Marí, de la companya valenciana de teatre CRIT.

Escena Erasmus va ser guardonada el 2011, l’any de la seua creació, amb el premi europeu Carlemany de la Joventut per fomentar el sentiment compartit d’identitat europea a través del teatre.

Alba Soler

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench