MENU

L’Ajuntament d’Alcoi col·labora amb CEAR convidant a persones refugiades a gaudir d’una excursió cultural

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoría de Cultura i Turisme, va convidar el passat 23 desembre a 60 persones refugiades de diferents nacionalitats acollides per CEAR en el seu centre de Cullera a realitzar una excursió cultural i tradicional per la localitat.

En primer lloc, l’Ajuntament d’Alcoi els va rebre a la Sala de Plens, on els van donar la benvinguda a la ciutat i els van mostrar un vídeo que resumia tots els costums i tradicions alcoianes. A continuació, durant la jornada van visitar el centre històric, l’Església de Santa Maria i Santa Rosa i el Casal del Nadal. Posteriorment, van visitar l’exposició “Tirisiti, el retaule dels meravelles” organitzada per la Fundació Mútua Llevant.

Després de gaudir del menjar, un grup d’alumnes i alumnes del col·legi Santa Ana, dels cursos de segon i tercer d’ESO,  amb vestits tradicionals de les diferents festivitats i festes tradicionals, els van fer una gimcana cultural per diversos punts de la localitat, explicant-los des de plats de menjar típic, fins a les tradicions i costums més arrelats. Per grups, cada alumne/a, va acompanyar a un grup de 10 persones als diferents punts previstos en un una gimcana en temps real pel centre històric.

En finalitzar  el grup va poder gaudir de la funció del Betlem de Tirisiti, representació que és un senyal d’identitat de la localitat i que cada any marquen l’inici del singular nadal alcoià. Una mostra de teatre popular de marionetes declarat Ben Immaterial d’Interés Cultural per la Generalitat Valenciana.

“Aquesta és una gran oportunitat per a les persones sol·licitants de protecció internacional acolliments per CEAR de compartir els nostres costums i tradicions. També per a fomentar la seua inclusió social real a l’entorn més pròxim, i aproximar a la societat a la realitat de les persones refugiades o sol·licitants de protecció internacional i donar a conéixer el treball que realitzem en entitats com CEAR”, assenyala Sara Ferragud, tècnica de CEAR PV.

L’activitat s’engloba en el programa de Dinamització Sociocultural de CEAR PV, que realitza entre altres, activitats socioculturals, lúdic educatives, esportives, com una forma d’intervenció social que dona suport als processos d’inclusió.

 

CEAR PV

VIEW ALL POSTS
CatalanSpanishEnglishFrench